Spoštovani starši,

s strani MIZŠ smo bili obveščeni, da se od 16. 11. 2020, ter vse do preklica, podaljša veljavnost  ukrepov za preprečevanje širjenja s Covid-19. S tem se podaljša tudi veljavnost Odloka o začasni prepovedi  zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih ( Ur.l.RS, št. 152/20).

V skladu z navedenim odlokom  in s sklepom župana Občine Muta, bo Vrtec pri Osnovni šoli Muta tudi deloval v minimalnem obsegu in bo zagotavljal varstvo otrok staršem, ki varstvo  NUJNO POTREBUJEJO, do preklica.

Starši, katerih otroci v naslednjem tednu ne bodo obiskovali vrtca, bodo za dneve odsotnosti otroka, oproščeni plačila.

Starši, ki otroke pripeljejo v vrtec, plačajo plačilo, ki jim je določeno z odločbo CSD.

Staršu, ki bo zaradi varstva otroka ostal doma, pripada  nadomestilo plače v višini 80 % in  se krije iz državnega proračuna.

Starši, ki boste pripeljali otroka v vrtec,  pa morate upoštevati tudi naslednje:

  1. V  vrtec pripeljete otroke  brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…).
  2. V  vrtec naj  ne prihajajo otroci, ki živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19.

Varstvo smo za vse otroke, katerih starši ste izrazili potrebo po nujnem  varstvu, zagotavljali že pretekla dva tedna.

V upanju, na dobro sodelovanje in  medsebojno zaupanje vas lepo pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi.

Pomočnica ravnateljice za vrtec, Maja Omulec, dipl.vzg.

Dostopnost