Spoštovani starši.

Pred nami je spet obdobje posebnih prizadevanj za zajezitev širitve epidemije COVID-19.
Na podlagi okrožnice pristojnega ministrstva vas obveščamo, da bo od četrtka, 1. 4. 2021 (do predvidoma 11. 4. 2021) Vrtec pri OŠ Muta ZAPRT in bo nudil samo NUJNO varstvo otrok.

Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), torej sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, ter v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi  (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi, ki smo vam ga posredovali po eAsistentu. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva pa je za starše plačljivo.

Hvala za razumevanje.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi!

Maja Omulec, pomočnica ravnateljice za vrtec

Dostopnost