Šolsko leto se počasi izteka in prav tako se bo počasi izteklo naše vrtčevsko prečudovito leto. Ker pa je letošnje leto malo drugačno in smo se lahko spet družili, smo strokovne delavke skupaj z otroki vrtca Muta pripravile zaključek vrtca, pod naslovom »Zaključek 2022«.

Najprej so za starše in ostale spremljevalce zazveneli čudoviti otroški glasovi v zborčku, kjer so se predstavili s pesmimi, v katerih so otroci neznansko uživali. Nato je sledilo še slovo od otrok, ki z novim šolskim letom vstopajo v novo obdobje, v šolo. Predšolski otroci, tako imenovani Cici maturantje so se poslovili s svojo himno, katera je bila prirejena na znano melodijo skupine BQL (Lučke), z naslovom »Gremo v šolo«.

Ker pa so otroci radi aktivni in željni dogajanja, seveda zaključek ni bil samo petje in podelitev priznanj, pač pa so se odvijale razne aktivnosti. Strokovne delavke smo pripravile šest različnih postaj in različnih aktivnosti za otroke. Otroci so imeli možnost poslikave obraza, se fotografirati v foto-kotičku, ciljati tarčo z vodnim curkom, katero so nam omogočili gasilci, preizkusili so se v spretnosti slackline, izdelali so si svojo vrtavko, zaplesali v plesni delavnici, se razvedrili na napihljivih igralih in se na koncu posladkali in okrepčali na tržnicah s »fritulami« in sokom.

Zapisali: Natalija Erjavc, Nataša Kreuh

Dostopnost