Dobrodošli

LOGOTIP

Vrtec pri OŠ Muta
Gortinska cesta 5
2366 Muta

TELEFON: 02 887 95 40
FAKS: 02 887 95 33

URADNE URE V TAJNIŠTVU

Vsak dan od 7.30 do 8.30 in od

12.30 do 13.30

v petek od 7.30 do 8.30

Najnovejši prispevki

POMLAD JE PRIŠLA!

Šla je zima bela,
naša vas je vsa vesela.
Že trobentice dišijo,
že tulipani cvetijo!
Joj, kako imam jo rad,
kadar pride k nam pomlad.

Zgodaj zjutraj je na okna vrtca potrkala pikapolonica. Vsa navdušena nam je povedala, da ji je tetka pomlad zaupala zelo pomembno nalogo, da nam prinese njeno pismo. Posula nas je še s cvetjem in odletela nazaj na travnik. 
V pismu je pisalo:
Pozdravljeni otroci!
Sem tetka Pomlad. S seboj sem pripeljala cvetočo in dišečo pomlad. Narava se je začela prebujati in če se zunaj ozrete okoli sebe, lahko vidite prve spomladanske cvetlice ter slišite ptičje petje. Živali, ki so se čez zimo skrile v svoja bivališča, pa prihajajo na plan. Da se boste tudi vi prebudili iz zimskega spanja, sem za vas pripravila pomladne igre. Čakajo vas na igrišču vrtca. Vaša tetka Pomlad.

O, kako navdušeni so bili otroci. Po zajtrku smo se v hipu odpravili na naše pomladno igrišče, kjer nas je pričakalo pet različnih pomladno obarvanih postaj. Pri prvi postaji smo se spremenili v pomladno drevo, ki se je razgibalo v vetru. Na drugi postaji so otroci na znak tekali od sličice ptice, do sonca in do zvončka ter urili slušno pozornost. Odpravili smo se proti tretji igri, kjer so z barvnimi žogicami ciljali skozi rožice. Pri četrti nalogi pa je potekalo tekmovanje in sicer, posaditi so morali cvetlice. Iz škatle so vzeli cvetlico, tekli po hribu navzgor do ˝travnika˝, kjer so jo posadili. Skupini, ki je prvi uspelo ustvariti cvetoči travnik, je bila zmagovalna. Tudi pri zadnji igri, je potekalo tekmovanje. Preko poligona so morali rožici sestaviti cvetne liste. Na pomladnih igrah pa so se nam pridružili tudi vsi otroci in vzgojiteljice iz Sp. Mute.

Zapisala: Katja Pajtler, dipl. vzg.

Pustno rajanje v našem vrtcu

Končno! Pust, najbolj norčavi praznik v letu je pred vrati. Tako otroci, kot vzgojiteljice smo nestrpno pričakovali pustni torek. Dan, poln plesa, zabave, smeha in otroškega veselja.

Zjutraj so v vrtec pričele prihajati miške, pikapolonice, policisti, super junaki in številne druge maškare. Kakšno veselje se je risalo na otroških obrazih. Otroci so navdušeno hiteli pripovedovati, kaj predstavljajo, razkazovati svoja oblačila in jih primerjati z ostalimi. Iz vseh igralnic se je poleg glasbe že navsezgodaj slišal smeh in navdušenje otrok.

Jutranjo veselico je prekinil »pustni zajtrk«. Kot se spodobi, so se na mizi za naše puste hruste pojavili veliki, in obilno posladkani krofi. Mmmm, kako so nam vsem teknili.

Sitih trebuščkov, smo po zajtrku nadaljevali naš pustni program. Najprej smo našemili še najmlajše otroke, katerih starši so kostume prinesli s seboj. Saj veste, doma se ni tako prijetno obleči, kot v varnem zavetju vzgojiteljic. Pisana druščina mask vseh vrst, se je zbrala pred vrtcem. Ob zvokih harmonike smo se odpravili na Pustno povorko po okolici vrtca. Peli smo, se smejali, pozdravljali mimoidoče in se pri tem nadvse zabavali. Navdušeni pa nismo bili samo mi. Otroško veselje se je preneslo tudi na krajane. Veselo so nas pozdravljali, nam mahali iz oken in balkonov ter nam vzklikali v pozdrav.

Pustna povorka se je zaključila na igrišču pred vrtcem, kjer je otroke čakalo še zadnje presenečenje. Že od daleč se je slišala otroška glasba, ki je otroške nožice vabila k pustnemu rajanju. Praznično vzdušje je popestrila množica pisanih balonov. In česa so se otroci najbolj razveselili? Bonbonov seveda. S preganjanjem zime so si jih na ta dan resnično zaslužili.

Otroški nasmehi in iskrice v očeh pričajo o tem, da so otroci preživeli čudovit dan, ki se ga bodo še dolgo spominjali. Poleg otrok, smo v pustnih norčijah neskončno uživale tudi vzgojiteljice. Vsi skupaj upamo, da so majhni »pusteki – hrusteki« dobro voljo, otroško razigranost in veselje razdelili tudi med vas.

 

Zapisala: Saša Podstenšek, dipl. vzg.

 

Spoštovani starši

Spoštovani starši,

obveščam vas, da so se zaposleni Osnovne šole Muta odločili za stavko, ki bo izvedena v sredo, 9. 3. 2022. Tega dne bosta šola in vrtec zaprta.

Prosimo vas, da nam do ponedeljka, 7. 3. 2022, preko e-asistenta ali osebno sporočite, ali potrebujete nujno varstvo za vašega otroka na dan stavke.

Zaposleni na Osnovni šoli Muta bomo poskrbeli za varstvo in prehrano vsakega, ki bo to potreboval.

Nujno varstvo bomo organizirali le v vrtcu na Zgornji Muti in po potrebi tudi v šoli.

Obvestilo glavnega odbora SVIZ-a lahko preberete tukaj.

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro.

Ravnateljica:

Anita Ambrož, prof.


 

VPIS V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2022/2023

Prikaži izvorno sliko

Spoštovani starši!

Vrtec pri OŠ Muta vljudno vabi k vpisu otroke od dopolnjenega 11. meseca starosti do vstopa v šolo in imajo skupaj z enim staršem stalno prebivališče v Občini Muta.

Obveščamo Vas, da bo redni vpis za otroke novince za šolsko leto 2022/2023 potekal:

  • TOREK, 8. 3. 2022, od 8:30 do 10:00 in od 14:00 do 17:00
  • SREDA, 9. 3. 2022 od 8:30 do 12:00
  • ČETRTEK, 10. 3. 2022 od 8:30 do 10:00 in 14.00 do 17.00

Vpisnico najdete na spodnji povezavi: http://vrtecmuta.splet.arnes.si/program/obrazci/

Vpis poteka v pisarni svetovalne službe (vhod pri garderobi prve triade). Prosimo vas, da s seboj prinesete vaš in otrokov osebni dokument. Vpisa se lahko udeleži samo ena odrasla oseba z upoštevanjem vseh predpisanih ukrepov za širjenje COVID-19.

V primeru, da se osebno ne morete udeležiti, lahko vpisnico pošljete po elektronski pošti na naslov: vrtec.muta@guest.arnes.si.

Starši otrok, ki že obiskujejo vrtec, bodo prejeli vlogo za vpis in ostale informacije o vpisu po eAsistentu za starše.

Dodatne informacije v zvezi z vpisom dobite pri vodji vrtca na številki 88 79 540 oziroma po elektronski pošti vrtec.muta@guest.arnes.si.

 

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Pomočnica ravnateljice za vrtec:

Maja Omulec, dipl. vzg.

 

 

Spoštovani starši

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo šole do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni.

V soboto 15. 1. 2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Vrtci in šole še nadalje ravnamo skladno z navodili. To pomeni, da v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku ( PCR test) pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja
na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Zdrav in prijazen delovni teden vam želim.

Ravnateljica:
Anita Ambrož, prof.

OBISKAL NAS JE DEDEK MRAZ

SIVA KUČMA, BELA BRADA …

Pravljični december smo v vrtcu popestrili z različnimi dejavnostmi. Tako so nas na prvi zimski dan v vrtcu obiskali babica Zima, snežinka in dedek Mraz. Najprej je med smrečicami pred vrtcem na Spodnji Muti babica Zima prebrala zgodbo o zimi. Nato je z novico o prihodu dedka Mraza vsa vznemirjena »priletela« snežinka. Otroci so ga pričakali z velikim navdušenjem. Dedek Mraz je otroke prisrčno pozdravil, otroci pa so mu zapeli nekaj pesmi. Zelo so se razveselili daril, mislim pa, da je bilo največje darilo za otroke srečanje z dedkom Mrazom.  Njegova pot se je nadaljevala v vrtec na Zgornjo Muto, kjer so ga že čakali otroci. Najprej je babica Zima natrosila nekaj snežink ter prebrala zgodbo. Otroci so s pesmijo priklicali dedka Mraza. Tudi njih je najprej nagovoril. Z njimi  se je pogovarjal o prijateljstvu, dolžnostih, radodarnosti in drugih pozitivnih vrednotah. Otroci so mu obljubili, da bodo poslušali starše in vzgojiteljice, pospravljali igrače, skrbeli za zdravje, pojedli veliko sadja in malo sladkarij, da bodo prijazni in še in še. S pomočjo snežinke je otrokom razdelil darila za skupno igro v igralnicah ter vsakemu otroku podaril knjigo in čarobne bombone za posladek. Daril so se zelo razveselili.  Ob odhodu jim je dedek Mraz zaželel zdravja, sreče in otroške navihanosti tudi v prihodnjem letu. Dobri mož pa je obljubil, da jih bo naslednje leto spet z veseljem obiskal.                                                                                                                                                  

 Kljub razmeram smo se potrudili, da smo otrokom omogočili lepe praznične dni. Opisati veselja otrok se skoraj ne da …

Zapisala: Olga Čeru, dipl. vzgojiteljica

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. V petek, 19.11.2021, smo imeli v vrtcu klasični Tradicionalni slovenski zajtrk. V vrtcu otroke učimo, kako pomemben je zajtrk in smo veseli, da imamo možnost zajtrkovanja, saj vsi otroci vsak dan, ob isti uri zajtrkujejo. Zajtrk mora biti navada, ki jo je potrebno priučiti in privzgojiti. V skupinah se veliko pogovarjajo o zdravi, doma pridelani hrani, ki ima boljši okus, bolj diši in ni pripeljana od daleč. Na ta dan  smo zjutraj najprej pripravili praznično mizo, pogrinjke, zavili praznične servietke in se pripravili na zajtrk. Za zajtrk smo imeli domači ržen kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Otroci so na ta dan uživali domača živila iz lokalnih kmetij.

Mesec požarne varnosti

V vrtcu smo na temo požarne varnosti izvajali razne dejavnosti, prebirali smo knjige, ogledovali zloženke in listali revije Gasilec. Otroci so od doma prinašali svoja gasilska sredstva, čelade in drugo opremo. Igrali smo se igre vlog, kjer so otroci ponazarjali reševanje ljudi in gašenje požarov.

Letos za spremembo nismo obiskali Gasilskega doma, zato sem kot gasilka PGD Vuzenica otrokom vrtca pripravila »gasilski poligon«. Sprejela sem jih, oblečena v gasilsko uniformo ter jim predstavila poligon po postajah. Otroci so sledili in spretno opravljali vaje po postajah. Ob tem so neizmerno uživali. Največ časa so se zadrževali pri zadnji vaji-brentači, ciljanje z vodnim curkom v tarčo.

Tako smo letos obeležili mesec požarne varnosti malo drugače, kar je bilo otrokom zanimivo. Otroci so povedali z navdušenjem, da bodo postali gasilci oziroma gasilke, ko odrastejo.

Zapisala: Olga Čeru, dipl. vzg.

Teden otroka

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! V vrtcu smo otrokom pripravile razne dejavnosti pri katerih smo poudarile sproščenost, druženje predvsem pa smo velik poudarek imeli na igri in igranju. Otrokom smo pripravile Fit aktivno igrišče, lutkovno predstavo Pika gre v šolo in Buča Debeluča, podali smo se na daljši pohod, kjer smo pridno šteli razigrane korake in se igrali.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V času Evropskega tedna mobilnosti pod sloganom »Živi zdravo, potuj trajnostno«, od 16.9.2021 do 22.9.2021, smo se v vrtcu pogovarjali predvsem o prometu, kako lahko pomagamo naravi da je ne onesnažujemo, se odpravili na daljše pohode, likovno ustvarjali, plesali, sodelovali na natečaju Po železni cesti do zelene prihodnosti, obeležili svetovni dan brez avtomobila. Prav tako je bil na obisku g. policist, ki je skupaj z otroki osvežil znanje, kako sodelujemo kot pešci v prometu in to tudi praktično prikazal. Življenje brez prometa bi bilo precej oteženo. Promet je nujna in pomembna dejavnost, ki pa na žalost škoduje okolju s svojimi izpusti plinov, s hrupom in prometnimi nesrečami. Zato če se le da, krajše razdalje premagujmo z okolju prijaznimi prometnimi sredstvi kot so kolo, skiro, rolka in predvsem hoja.

TETKA JESEN NA OBISKU V VRTCU

»Tetka jesen že v deželo prihaja, z dežjem, soncem, vetrom nam rada nagaja«.

Prihod jeseni smo 23. 9. 2021, praznovali s Tetko jesen. Že zjutraj nas je pozdravila skozi okno in nastavila vrečko, na kateri je bila lutka »Strašilo«. Nato smo vrečko odprli in v njej so bili sestavni deli za izdelavo Strašila iz matematičnih likov. Zunaj smo pripravili mize in ves potreben  material za naravoslovno-matematične delavnice. Otroci so spretno izrezovali, lepili, risali, poimenovali dele telesa in nastala so prečudovita Strašila. Kar naenkrat je med nas prišla Tetka jesen, katere so se otroci zelo razveselili in opazovali kaj počne. Z velikim čopičem in paleto jesenskih barv je barvala listje na drevesih. Navdušena je bila nad izdelki od vseh otrok in jim za nagrado razdelila jabolčne sokove.

Šolsko leto 2021/2022

DRAGI OTROCI, SPOŠTOVANI STARŠI.

Počitnice se počasi iztekajo in v sredo, 1. 9. 2021 bomo začeli novo šolsko leto 2021/2022. Največja želja vse nas je, da bi lahko vsi otroci, celo šolsko leto obiskovali vrtec.

Pred srečanjem v vrtcu in šoli, ki se ga že neizmerno veselimo, pa še nekaj zelo pomembnih informacij:

Na osnovi navodil NIJZ-ja lahko pridejo v vrtec in šolo le zdravi otroci.

Prosimo, da tudi v prihodnje upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja COVID – 19. Še vedno veljajo preventivni ukrepi – nošenje zaščitne maske, razkuževanje rok in upoštevanje medsebojne varnostne razdalje.

Po Odloku vlade (z dne 23.8.2021) velja, da za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, za vstop ni pogoj PCT.

Za vse druge prihode staršev v vrtec (roditeljski sestanki, uvajanje otrok, spoznavne urice in ostala srečanja) pa velja pogoj PCT.

Hvala, ker se skupaj z nami trudite, da ostanemo zdravi. 

Za dober začetek še misel:

ZMOREM,

ZMOREVA VEČ,

SKUPAJ ZMOREMO VSE IN ŠE VEČ.

S sodelovanjem in dobro voljo zakorakajmo novemu šolskemu letu naproti.

Ravnateljica: Anita Ambrož, prof.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Letošnje šolsko leto smo v petek, 11. 6. 2021, obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. V skupinah smo se pripravljali na zajtrk tako, da smo si pripravili namizne pogrinjke, dekoracijo in si s tem polepšali vzdušje zajtrka. Na temo smo prebrali pravljice, poslušali pesmi, se pogovorili o zdravi prehrani, likovno ustvarjali na temo čebelice…. Zajtrkovali smo živila lokalnih pridelovalcev: domač ržen kruh, maslo, med in jabolko. Ob opazovanju, zgledu, raziskovanju in odkrivanju, otrok vedno znova spozna in se nauči kaj novega, kar mu nudi popotnico za nadaljnji razvoj. V pogled vam posredujemo nekaj fotografij.

Zajček v travi

Otroci se ob igri veselo smejijo in hihitajo, se spogledujejo in se nadvse zabavajo. Očke se jim kar svetijo od navdušenja. Rajalno igro plešemo za jutranje razgibanje, tekom dneva ali na prostem, kjer nas opazujejo domačini in nam veselo ploskajo. Menim, da ni odveč, če povemo, da so otroci zelo ponosni in samozavestni, ko doživijo takšen odziv oz. pohvalo. Seveda otroke pohvalimo tudi vzgojiteljice.

Opazila sem, da rajalna igra Zajček v travi spodbudno vpliva na razvoj pozitivne samopodobe in na samozavest otrok. Vključujejo se tudi otroci, ki so drugače bolj tihi in se ne želijo izpostavljati. Posebej v primeru, kadar je izbranih več zajčkov in več lepih deklic. Tukaj imajo možnost, da niso izpostavljeni popolnoma sami. Tisti otroci, ki pa se radi izpostavljajo in si želijo biti v ospredju, pa se naučijo upoštevati druge in se prilagoditi. Otroci v rajalni igri neizmerno uživajo, sprostijo svoje strahove in napetosti, izražajo svoja občutja in bolj začutijo svoje telo. Prihajajo do novih spoznanj o sebi in drugih ter se potrjujejo.

Ugotovila sem, da rajalna igra Zajček v travi pozitivno vpliva na vsa področja otrokovega razvoja. Učinki izvajanja rajalne igre so bili namreč več kot dobri. Igra je pozitivno vplivala na vzdušje v skupini in na socializacijo otrok. Otroke je med seboj povezala, občutila se je njihova pripadnost skupini. Prav tako sem opazila, da je igra vplivala na kognitivni razvoj otrok. Potrebna je bila njihova pozornost (zajček in lepa deklica – kdaj naj zaplešeta; ostali otroci – kdaj naj se spustijo in začnejo ploskati), zapomniti so si morali besedilo pesmi, kar je vplivalo na pomnjenje oz. razvoj spomina. Igra je vplivala tudi na gibalni razvoj otrok. Razvijali smo gibalno sposobnost koordinacijo (hoja v krogu, ples zajčka in lepe deklice). Opazila sem vpliv igre na socialni razvoj. Otroci so med sabo sodelovali, si pomagali in upoštevali pravila igre ter drug drugega. Ob tem so se krepile socialne vezi, spoznavali in izražali so različna čustva – bili so vznemirjeni, veseli, srečni. Zaznati je torej vpliv igre tudi na čustveni razvoj. Prav tako so uživali v sproščenem gibanju in igri, si krepili samozavest in pozitivno samopodobo. Z igro smo razvijali tudi znanja iz ostalih področij dejavnosti.  Zaznali smo povezavo s področjem družbe – otroci so se družili in sodelovali; narave – spoznavali so kje in kako se je telo gibalo; matematike – tvorili so krog, spoznavali prostorska razmerja znotraj/zunaj in jezika – širili so besedišče, urili izgovorjavo in s tem komunikacijske spretnosti.  

Ugotovila sem, da je imelo učenje skozi gibanje pozitivni učinek na razvoj celotne osebnosti otroka. Gibanje je namreč pospešilo proces učenja oz. usvajanja zadanih ciljev. Zadovoljena je bila osnovna potreba otrok po gibanju, kar je vplivalo tudi na razvoj drugih področij razvoja: kognitivno, socialno in čustveno. Prav tako je igranje rajalne igre vplivalo na razvoj znanj iz drugih področij dejavnosti (narava, družba, matematika, jezik), ne le na večjo gibalno aktivnost otrok. Ugotovila sem, da je rajalna igra spodbudno vplivala na celostni razvoj otrok.

Zapisala: Saša Podstenšek, dipl. vzg.

SIMBIOZA GIBA

V mesecu maju smo bili vključeni v vseslovenski projekt simbioza GIBA, ki je potekal pod sloganom – Za zdravje in dobro počutje – gibamo se skupaj, četudi smo narazen! Cilj projekta je spodbujanje zdravega življenjskega sloga vseh generacij, spoznavanje novih gibalnih, rekreativnih in športnih aktivnosti, ter spodbujanje aktivnega in zdravega načina življenja v vseh življenjskih obdobjih. Osrednji teden je potekal med 10.5. in 14.5.2021, ko smo v vrtcu imeli teden gibalnih izzivov. V tem tednu smo z aktivnim sprehodom obeležili dan zdravja, razgibali smo se s pomočjo gibalnih zgodb in glasbe, plesa, sprostili smo se s pomočjo otroške masaže in nasmejali ob igri Velike noge.

Kako je potekal naš gibalni teden, pa si lahko ogledate ob spodnjih fotografijah. 

PONOVNO ODPRTJE VRTCEV

Spoštovani starši,

z veseljem vam sporočamo, da z 12. 4. 2021, ponovno odpiramo vrata našega vrtca za vse otroke.

Prosimo vas, da tudi ob ponovnem odprtju upoštevate že vse znane ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. V vrtec naj pridejo samo zdravi otroci, ki ne kažejo znakov obolenj in v zadnjih 14 dneh niso imeli stika z osebo, ki je bila pozitivna na koronavirus.

Veselimo se toplih pomladnih dni, preživetih skupaj v našem vrtcu!

Maja Omulec, pomočnica ravnateljice za vrtec

OBVESTILO-ZAPRTJE VRTCA

Spoštovani starši.

Pred nami je spet obdobje posebnih prizadevanj za zajezitev širitve epidemije COVID-19.
Na podlagi okrožnice pristojnega ministrstva vas obveščamo, da bo od četrtka, 1. 4. 2021 (do predvidoma 11. 4. 2021) Vrtec pri OŠ Muta ZAPRT in bo nudil samo NUJNO varstvo otrok.

Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), torej sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, ter v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi  (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi, ki smo vam ga posredovali po eAsistentu. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposelnost, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva pa je za starše plačljivo.

Hvala za razumevanje.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi!

Maja Omulec, pomočnica ravnateljice za vrtec

KDAJ BO PRIŠLA POMLAD?

Prišel je čas, ko se zunaj spreminjata vreme in narava ter se tudi iz našega vrtca počasi poslavlja zima. Naša okna že krasi krasna spomladanska dekoracija, ki so jo ustvarili otroci. Danes pa smo se vsi otroci zbrali na vrtčevskem igrišču, saj so nam otroci iz skupine z Anito, Suzano in Urško pripravili prav posebno presenečenje. Namesto otrok so nas pozdravile rožice in palčki, ki so nam zaplesali in zapeli čudovito pesmico POMLADNI PALČKI. Vsi otroci in vzgojiteljice smo se jim pridružili pri petju nakar nas je pozdravil tudi sonček.

Z nami je pomlad razigrana,
rumeno sonce greje zemljo.
Z nami je pomlad razigrana
in v srcih je zopet toplo.

(refren pesmi Pomladni palčki – Mojca Pavlič)

Pomladni palčki so vsaki skupini otrok pripravili tudi čudovite spomladanske rožice kot so zvonček, marjetice, trobentice in vijolice in jih razdelili med vse otroke v vrtcu. Nato smo še skupaj peli pomladne pesmi in rajali ob glasbi. Ob koncu je vsaka skupina odšla v bližnjo okolico in iskala pomlad.

Tralala hopsasa pustne smo šeme

Na pustni dan je pri nas v vrtcu vedno pestro in veselo. Pust je čas, ko oživijo različne pustne maske, je čas za zabavo, ples, pustne norčije. Otroci komaj čakajo, da se predstavijo svojim vrstnikom in vzgojiteljicam s svojimi kostumi in rekviziti. Priprave na veliki dan navadno trajajo že nekaj dni prej. Za najmlajše in najstarejše smo pripravili različno obarvane načrtovane aktivnosti, prav tako smo skupaj z otroki pripravili izvirno pustno dekoracijo. Skratka, otroci so imeli možnosti izražanja skozi različna področja in izrazna sredstva. Na pustni torek so že navsezgodaj zjutraj v skupino prihajale prikupne, prav nič plašne miške, zajčki, strašni tigri, miki miške, sloni, levi ter drugi pravljični junaki. Vsaka pustna šema je bila deležna občudovanja in pogledov od glave do peta. Ob veseli glasbi so maškare zaplesale, zarajale, se opogumile in predstavile na modni reviji maškar. Vse skupine vrtca so odšle na pustno povorko po kraju. S pesmijo, ob zvokih harmonike, dobro voljo so pustne šeme razveseljevale ljudi.

Bilo je mastno, sladko, igrivo in glasno, tako da smo med nas nedvomno priklicali pomlad.

Dostopnost