Šla je zima bela,
naša vas je vsa vesela.
Že trobentice dišijo,
že tulipani cvetijo!
Joj, kako imam jo rad,
kadar pride k nam pomlad.

Zgodaj zjutraj je na okna vrtca potrkala pikapolonica. Vsa navdušena nam je povedala, da ji je tetka pomlad zaupala zelo pomembno nalogo, da nam prinese njeno pismo. Posula nas je še s cvetjem in odletela nazaj na travnik. 
V pismu je pisalo:
Pozdravljeni otroci!
Sem tetka Pomlad. S seboj sem pripeljala cvetočo in dišečo pomlad. Narava se je začela prebujati in če se zunaj ozrete okoli sebe, lahko vidite prve spomladanske cvetlice ter slišite ptičje petje. Živali, ki so se čez zimo skrile v svoja bivališča, pa prihajajo na plan. Da se boste tudi vi prebudili iz zimskega spanja, sem za vas pripravila pomladne igre. Čakajo vas na igrišču vrtca. Vaša tetka Pomlad.

O, kako navdušeni so bili otroci. Po zajtrku smo se v hipu odpravili na naše pomladno igrišče, kjer nas je pričakalo pet različnih pomladno obarvanih postaj. Pri prvi postaji smo se spremenili v pomladno drevo, ki se je razgibalo v vetru. Na drugi postaji so otroci na znak tekali od sličice ptice, do sonca in do zvončka ter urili slušno pozornost. Odpravili smo se proti tretji igri, kjer so z barvnimi žogicami ciljali skozi rožice. Pri četrti nalogi pa je potekalo tekmovanje in sicer, posaditi so morali cvetlice. Iz škatle so vzeli cvetlico, tekli po hribu navzgor do ˝travnika˝, kjer so jo posadili. Skupini, ki je prvi uspelo ustvariti cvetoči travnik, je bila zmagovalna. Tudi pri zadnji igri, je potekalo tekmovanje. Preko poligona so morali rožici sestaviti cvetne liste. Na pomladnih igrah pa so se nam pridružili tudi vsi otroci in vzgojiteljice iz Sp. Mute.

Zapisala: Katja Pajtler, dipl. vzg.

Dostopnost