Končno! Pust, najbolj norčavi praznik v letu je pred vrati. Tako otroci, kot vzgojiteljice smo nestrpno pričakovali pustni torek. Dan, poln plesa, zabave, smeha in otroškega veselja.

Zjutraj so v vrtec pričele prihajati miške, pikapolonice, policisti, super junaki in številne druge maškare. Kakšno veselje se je risalo na otroških obrazih. Otroci so navdušeno hiteli pripovedovati, kaj predstavljajo, razkazovati svoja oblačila in jih primerjati z ostalimi. Iz vseh igralnic se je poleg glasbe že navsezgodaj slišal smeh in navdušenje otrok.

Jutranjo veselico je prekinil »pustni zajtrk«. Kot se spodobi, so se na mizi za naše puste hruste pojavili veliki, in obilno posladkani krofi. Mmmm, kako so nam vsem teknili.

Sitih trebuščkov, smo po zajtrku nadaljevali naš pustni program. Najprej smo našemili še najmlajše otroke, katerih starši so kostume prinesli s seboj. Saj veste, doma se ni tako prijetno obleči, kot v varnem zavetju vzgojiteljic. Pisana druščina mask vseh vrst, se je zbrala pred vrtcem. Ob zvokih harmonike smo se odpravili na Pustno povorko po okolici vrtca. Peli smo, se smejali, pozdravljali mimoidoče in se pri tem nadvse zabavali. Navdušeni pa nismo bili samo mi. Otroško veselje se je preneslo tudi na krajane. Veselo so nas pozdravljali, nam mahali iz oken in balkonov ter nam vzklikali v pozdrav.

Pustna povorka se je zaključila na igrišču pred vrtcem, kjer je otroke čakalo še zadnje presenečenje. Že od daleč se je slišala otroška glasba, ki je otroške nožice vabila k pustnemu rajanju. Praznično vzdušje je popestrila množica pisanih balonov. In česa so se otroci najbolj razveselili? Bonbonov seveda. S preganjanjem zime so si jih na ta dan resnično zaslužili.

Otroški nasmehi in iskrice v očeh pričajo o tem, da so otroci preživeli čudovit dan, ki se ga bodo še dolgo spominjali. Poleg otrok, smo v pustnih norčijah neskončno uživale tudi vzgojiteljice. Vsi skupaj upamo, da so majhni »pusteki – hrusteki« dobro voljo, otroško razigranost in veselje razdelili tudi med vas.

 

Zapisala: Saša Podstenšek, dipl. vzg.

 

Dostopnost