V okviru meseca požarne varnosti, smo v vrtcu gasilstvu namenili posebno pozornost. Veliko smo se pogovarjali o delu gasilcev, njihovi opremi in vozilih. Po skupinah smo izvajali različne zanimive in poučne dejavnosti na temo gasilstva, si ogledali knjige, revije Gasilec, ter si ogledali risanko Gasilec Samo.

Ker sva s pomočnico vzgojiteljice Nastjo Slemnik ponosni gasilki PGD Muta, sva za otroke pripravili zabaven ognjeni poligon na vrtčevskem igrišču. Na poligonu so otroci premagovali ognjene obroče, reševali kužka Snupija čez ognjeni most, skozi tunele pa so se plazili in iskali pravilni izhod na varno. Kot pravi gasilci so se otroci uspeli rešiti tudi čez ognjene vrvice, ter se s cisternama podali mimo hidrantov. Pravočasno so prispeli do ognjene hiše, ki so jo  uspešno pogasili, ter se ponosno odpravili proti zbirnemu mestu. Za nagrado so si v PGD Muta ogledali gasilska vozila in se preizkusili v »gašenju«.

Otroci so v dejavnostih zelo uživali, posebej navdušeni pa so bili tudi v »gašenju« in prav gotovo bo nekoč nekdo izmed čisto pravi gasilec.

Zapisala: Veronika Vimer, dipl. vzg.

Dostopnost