V našem vrtcu verjamemo, da je pomembno, da otroci odraščajo s spoštovanjem do vseh živih bitij. Zato smo se odločili, da bomo obiskali društvo Tobi oz. da povabimo društvo Tobi na obisk, saj se društvo posveča zaščiti živali in ozavešča o njihovi dobrobiti.

Društvo Tobi nosi ime po posebnem oranžnem mucu, ki je postal simbol premagovanja ovir. Vsaka žival v društvu ima svojo edinstveno zgodbo, ki jo dela posebno in nekaj posebnega. Ob obisku smo jih spoznali in se prepričali, da ima vsak svoj čar in edinstveno osebnost. Njihove zgodbe so nas ganile in navdihnile. Posebej nas je navdušila muca brez noge, ki kljub svoji telesni omejitvi premaguje ovire v svojem življenju s pogumom in vztrajnostjo. Spoznali smo kužka, ki se je zaradi travmatičnih dogodkov bal bližine ljudi. Posebno edinstveno doživetje pa so nam prinesli dihurji. Te energične in radovedne male živali so nas osupnile s svojo živahnostjo in nežnostjo. Dihurji so dodali še dodatno razsežnost doživetju, saj smo se zavedali raznolikosti živalskega sveta in pomembnosti varstva vseh vrst.

Navdihnjeni s pogumom muc brez noge in odločeni, da naredijo nekaj pozitivnega, so otroci sami začeli akcijo zbiranja hrane, odej in drugih potrebščin za društvo Tobi. To je odličen primer, kako lahko že otroci s svojim entuziazmom in dobroto spreminjajo svet okoli sebe.

Društvo Tobi nas je očaralo s svojo humanitarnostjo, dobrosrčnostjo in ljubeznijo do živali. Otroci so se učili pomembnosti sočutja, spoštovanja do življenja in kako lahko vsak posameznik prispeva k boljšemu svetu. Skupaj lahko ustvarimo boljši prostor za vse nas.

Zapisala: Maša Pasterk

Dostopnost