Spoštovani,

dodobra smo že zakorakali v leto 2024 in predzadnjič v tem šolskem letu se vam oglašamo z dopisom in predlogom nove jedi. Novo leto navadno prinaša tudi nove zadane cilje, zato si kot članica skupine za prehrano NIJZ OE Ravne želim, da bi naš pristop, ki ga s skupnimi močmi uvajamo in preizkušamo, kmalu požel sadove uspeha, vodil v željene spremembe, naše povezovanje in postal prepoznaven tudi v širšem okolju. Da nam to uspe, je ključno, da vztrajamo in s skupno vizijo zremo proti zadanemu cilju.

Dovolite mi, da na tem mestu citiram odstavek iz dopisa:

” Ni odveč pogosto poudarjati, kako pomembna je uravnotežena prehrana v vrtcu in predvsem v domačem okolju. Naša skupna želja je vzpostavitev zdravega življenjskega sloga otrok in zgraditev dobrih temeljev za njegovo ohranitev in prenos v nadaljnje življenje. Pri tem pa je pomembno usklajeno osveščanje staršev, strokovnega osebja in motivacija predšolskih otrok za dosego skupnega cilja – vnos uravnoteženega in zdravega načina prehranjevanja v življenje naših najmlajših. Kot lahko dobra hiša stoji le na trdnih temeljih, je tudi zdravje naših otrok v prihodnosti, ki prinaša številne izzive, odvisno od temeljev zdravih življenjskih navad, ki jih, ob našem zgledu, oblikujejo v otroštvu. Vabimo vas, da s skupnimi močmi postavimo dobre temelje prehranskih navad naših otrok in jim s tem omogočimo zdravo prihodnost.”

Verjamem v skupinsko moč in zgodovinski pomen mozaika.

V tokrstnem dopisu med sestavinami dominira fižol, ki se v kombinaciji z drugimi sestavinami oblikuje v okusne polpetke.

V prilogah vam, kot ste sedaj že vajeni, tudi tokrat pošiljamo:

  1. Dopis, namenjen pošiljanju staršem otrok v vašem vrtcu in hkrati lahko tudi za objavo na vaši spletni strani;
  2. 2 PDF obliko kartice, na kateri najdete recept in koristne informacije o posameznih sestavinah predstavljene jedi. Ena kartica je pripravljena za tisk (bela podlaga), druga (barvna) pa je primerna za objavo v vaših sporočilih.

Na naslove vaših ustanov boste v naslednjih dneh prejeli kartice z recepti – po eno kartico za vsako igralnico.

Ob prehodu v novo leto 2024 vam voščimo vse dobro v upanju, da bomo tudi v tem letu dobro sodelovali in s skupnimi močmi z majhnimi koraki stopali proti skupnemu cilju, ki je, v to verjamemo, dosegljiv.

Ponovno se vam oglasimo v mesecu februarju, do takrat pa vas v imenu Skupine za prehrano NIJZ OE Ravne lepo pozdravljam,

Helena

 

Dostopnost